Založ si blog

Rozhovor o konkurzoch

V poslednej dobe som dost vytazeny,roznymi akciami a dnes som sa z jednej vratil.A zas som mal zaujimavy rozhovor.

Tema….ako sa prijimaju ludia na ministerstvo zahranicia.

Bol vypisany konkurz,na jedno miesto…nie je podstatne ake a kam,ale slo o sposob vyberu.

Na tento konkurz sa z dovodu zistenia ako to tam chodi(aspon tak mi to bolo povedane) prihlasili aj moji dva znamy.Obaja uz na ministerstve posobili.Jeden 8rokov,druhy 15.Jeden z tychto ludi,posobil na konzulatoch v 6 krajinach,ovlada 6 reci,je prekladatelom do Slovenciny a prelozil asi 15 kniha a ten druhy bol na Slovensku.

Ako to spominali,tak testovali ich nejaky zamestnaci,ktory sa tam dostali tento rok,to je nik ich nepoznal.Testy trvali skoro 5 hodin.Kedze obaja maju dobre zamestnania,tak testi robili sposobom,ved nech je sranda,okrem jedneho.Obaja su pravnici a test,ktory bol zamerany na pravo,robili poctivo.A ake bolo ich prekvapenia?Ze zvladli vsetky testi okrem jedneho.Je vam jasne v ktorom nepresli a to je pravo.Samozerjme,maju znamosti dost,tak sa pytali,ze ako to tam pri vybere chodi.

Tak asi takto,na konkurz sa moze prihlasit kto chce,pokial bude na konkurz pozvany robi testy.Potial je to vsetko OK….

Ale potom prichadza faza 2 a to je vyber a tam to funguje asi takto.Su dopredu vytypovany 3 ludia,ktory sa tiez konkurzu zucastnili,ty su vybrany do posledneho kola a schvalovanie toho jedneho sa kona v centrale SDKU.Az na zaklade toho je prijaty do zamestnania na urcitu poziciu.

Urcite si spominate,ze v novinach sa obajavilo,ze su podane nejake veci na sud,kvoli neopravnenej vypovedi alebo nieco v tom zmysle.

Dnes som sa dozvedel kopec veci,co sa tyka predaja platiny,cukru(tak to su ksefty o inom),o pripravovanej privatizacii nemocnic o trestynch oznameniach na clenov KDH,o GP Centesovi,ktoreho nik nechce,dokonca ani ty co zanho hlasovali a tesia sa z toho,ze to prezident este nepodpisal.

 

Ja uz som to raz niekde pisal,ze bud to chce novy 48 rok,alebo postavit pevny mur.

Čo ma zaujalo

07.11.2011

Len tak som si cital,ze co nove v debatach. Toto ma zaujalo. Kauza platina sa posúva k SDKÚ Stopy káuz SDKÚ končili v Anglicku aj v minulosti Štát kúpil platinu drahšie ako predal a na zaver Dzurinda: Máme za sebou kus práce, sme skúsenejší a silnejší co viac dodat

Radicova, politicky omyl

05.11.2011

Dnes som sa po 2 dnoch vratil z Papiernicky.Aky bol dovod preco som tam bol je nepodstatny.Podstane je,ze som sa stretol z ludmi,ktory velmi dobre poznaju Radicovu.Ja ju tiez poznam,ale nie tak dobre,ako ludia s ktorymi som sa rozpraval.Proste pre mna je to clovek,ktoreho ja nemusim. No,ale teraz co som sa dozvedel,nebudu to ziadne bonzy,na nu,len tak zbezne nieco opisem.Pri rozhovore z jednym [...]

Slovenske vyrobky

31.10.2011

Nebudem sa tu dlho rozpisovat,ale po precitani roznych clankov,ako napr.tento Dnes im patrí trh, zajtra pôda Jozef Sedlák | 31. októbra 2011 16:55 Až 85 percent zo všetkých dotácií smerujúcich do poľnohospodárstva poberajú farmári z pôvodných vyspelejších pätnástich štátov EÚ. Roky sa na tom mení len málo. Slovenskí poľnohospodári však odmietajú [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 10272x
Priemerná čítanosť článkov: 1467x

Autor blogu

Kategórie